Wat is het verschil tussen RAL, NCS, Pantone of gewone kleuren?

RAL, NCS, Pantone zijn kleuraanduidingen voor industrielakken. Lakken met één van deze benamingen worden niet voor auto’s gebruikt, maar bijvoorbeeld voor diverse machines of plaatwerk. Industrielakken zijn daarmee een uitzondering in ons assortiment. Alle ‘gewone’ kleuren (zonder de aanduiding RAL, NCS of Pantone) worden uitsluitend gebruikt als autolak.

Moet ik altijd aflakken met blanke lak?

Of je moet aflakken met blanke lak, hangt af van of je autolak een effectlak is of niet. Is dit een effectlak? Dan krijg je bij het bestellen vanzelf te zien dat je hier blanke lak bij moet bestellen. Ook kun je dit zelf zien: is jouw lak bijvoorbeeld metallic of holografisch, dan is het een effectlak en moet je hier dus een blanke lak overheen spuiten.

Hoe weet ik welke kleur autolak ik moet bestellen?

Bij autolakopmaat kun je autolak bestellen op kleurcode. Je kunt deze code vinden op het VIN-plaatje in je auto. Bekijk hier waar de kleurcode te vinden is in jouw auto. Vervolgens vul je vervolgens de kleurcode in, rechtsbovenin in de zoekbalk van onze website. Je kunt dan eenvoudig een spuitbus of lakstift in de juiste kleur selecteren. Heb je meer uitleg nodig over hoe dit werkt, ga dan naar de pagina ‘hoe bepaal ik mijn autolak kleur?’.