Hoe werkt een autolak lakstift?

Wanneer je kleine krasjes in je autolak hebt, dan kun je die eenvoudig zelf wegwerken met een autolak lakstift. We leggen het uit in 5 eenvoudige stappen.

  1. Autolak lakstift schudden voor gebruik
  2. Lakstift kleur checken
  3. Beschadigingen bijwerken met lakstift
  4. Laat de lak autolak drogen
  5. Polijst de autolak

Liever een beknopte handleiding? Bekijk onze mobielvriendelijke handleiding hier!

Hieronder leggen we alle stappen in detail uit. Maar eerst antwoord op de vraag ‘Waarom zou je vertrouwen op de lakstiften van autolakopmaat.nl?’.

  • 100% kleurecht. Onze kleuren zijn altijd precies dezelfde als jouw originele OEM-autokleur.
  • Professionele kwaliteit. Al jarenlang leveren wij topkwaliteit autolak spuitbussen en lakstiften aan (garage)bedrijven en particulieren.
  • Alle kleuren zijn mogelijk. Voor elk merk, elk type en elke wens hebben we een passende kleur.
  • Snelle levering. Bestel vandaag vóór 14.00 uur en de lakstiften worden vandaag nog verzonden!

Zo verwijder je eenvoudig zelf krassen uit je autolak met een lakstift

Natuurlijk,  je kunt je auto naar de garage of het herstelbedrijf brengen om de krassen uit je autolak te laten halen. Maar met onze lakstiften is dat ook heel goed zelf in orde te maken!
Selecteer eenvoudig de juiste kleur voor je autolak, bestel de lakstift die je nodig hebt en je kunt binnen no-time aan de gang.

 

Hoe werkt een autolak lakstift? Volg onze 5 stappen, succes verzekerd!
Of bekijk hieronder de instructievideo:

Stap 1: Autolak lakstift schudden voor gebruik

Niet moeilijk, wel belangrijk. Gewoon even het flesje tussen duim en wijsvinger vasthouden en ongeveer 2 minuten goed schudden. Zo weet je zeker dat de lak mooi egaal uit het flesje komt en zonder klontjes aangebracht kan worden. 
Tip: verdun een lakstift nooit, daarmee gaat de kwaliteit, ook van de kleur, achteruit.

Stap 2: Lakstift kleur checken

Het zekere voor het onzekere; probeer altijd een klein beetje lak uit op een leeg velletje papier. Smeer een klein beetje lak met je lakstift op papier om er zeker van te zijn dat je inderdaad de juiste kleur besteld hebt.

Stap 3: Beschadigingen bijwerken met lakstift

Voordat je aan de slag gaat met de lakstift is het belangrijk om eerst de te behandelen plek vetvrij te maken. Als dat geregeld is kun je de kras of plek voorzichtig met de autolak stift bijtippen. Doop een paar van de haartjes van de kwast (die natuurlijk al in de lakstift zit) en tip de lakbeschadiging aan. Om de lak in een kras aan te brengen kun je ook een schone tandenstoker of cocktailprikker gebruiken.

Let op de weersomstandigheden. In de stromende regen of vol in de zon werken is niet verstandig. Het beste ga je aan de slag bij 20-25 graden, windstil en een plekje uit de zon.

Stap 4: Laat de lak autolak drogen

Wanneer je klaar bent met de lakstift is het belangrijk om dit minstens 30 minuten te laten drogen. Belangrijk: bij metallic lak is het nodig om de laatste laklaag daarna altijd af te werken met een blanke lak. Zo weet je zeker dat er geen kleurverschillen meer zichtbaar zijn.

Stap 5: Polijst de autolak

Om het helemaal mooi af te maken is het belangrijk dat je de aangebrachte autolak netjes glad maakt en polijst. Daarna is je auto weer klaar en goed beschermd!

Dit heb je nodig: