Krassen verwijderen uit je auto

Wil je lelijke krassen verwijderen uit je autolak? Dat kun je prima zelf! Lees hier hoe je met onze autolak spuitbussen of lakstiften de krassen eenvoudig en netjes verwijdert.
Of je auto nu nieuw is of al wat ouder, een lelijke kras in de autolak is altijd naar. En al helemaal wanneer er hoge kosten bij komen kijken om de lakschade te laten verwijderen door een garage of schadebedrijf. Gelukkig kun je in de meeste gevallen zelf de krassen aanpakken. Wat je daarvoor nodig hebt? Een klein beetje kennis en goede autolak spullen. En daar helpen we je graag mee!
 

Hoeveel lagen heeft autolak eigenlijk?

De lak op je auto bestaat uit meerdere lagen. Bovenop het metaal van je auto zit allereerst een grondlak. Die grondlaag wordt aangebracht op het metaal zodat de auto niet gaat roesten. De kleur van deze grondlak is vaak wit of grijs. Daarop zit dan de kleurlak van je auto, vaak in meerdere lagen aangebracht. Die lagen zorgen ervoor dat de lak sterker wordt. Hier lees je hoe je ontdekt welke exacte verfkleur je auto heeft. Vaak wordt de kleurlak vervolgens afgewerkt met een blanke lak. Zeker bij auto’s met een metallic look (glansdeeltjes in de lak) is er sprake van een blanke afwerklaag.
Bij een kras in je auto kan er dus sprake zijn van ofwel een lichte beschadiging (blanke lak), een middeldiepe kras (tot aan de kleurlak) of een diepe kras (tot aan de grondlak of het metaal). Hieronder lees je hoe je weet tot welke laag de kras in je auto zit en hoe je de kras kunt verwijderen. 

Lichte beschadigingen in de autolak

Bij een lichte beschadiging van je auto is alleen de toplaag of de blanke lak aangetast. Deze laklaag beschermt de kleurlak en zorgt voor een mooie glans. Wanneer er een kras in deze bovenste laag zit, is de kans groter dat de kleurlak beschadigt. Een scratch remover of lakstift blanke lak is vaak al voldoende om deze licht beschadigingen op te lossen. Even oppoetsen met een doek of licht bijwerken met een lakstift en de lichte beschadiging is weggewerkt.  

 Lichte beschadigingen zelf verwijderen met een autolakstift:

 

Middeldiepe krassen in de lak verwijderen

Middeldiepe kras in autolakWanneer de beschadiging tot in de kleurlak van de auto komt spreken we van middeldiepe krassen. Je herkent deze krassen aan een andere kleur in de lak, maar nog niet zo diep dat het grijs of wit van de grondlak naar voren komt, of zelfs het metaal. Om middeldiepe krassen in de autolak op een goede manier bij te werken heb je verschillende producten nodig. Allereerst moet je natuurlijk weten welke kleur je auto heeft. Dan gaat het niet om eenvoudig ‘hij is grijs, blauw of groen’, maar om de exacte kleurcode van de fabriek. Met onze eenvoudige kleurcode-tool heb je snel de juiste kleur gevonden.

 

Bekijk hier onze reparatie sets

 

Diepe krassen in de autolak verwijderen

diepe kras in uw autolakWanneer je in de kras een witte of grijze streep ziet, of zelfs een metaalkleur, dan is er waarschijnlijk sprake van een zogenaamde diepe kras in je autolak. Om een diepe kras goed aan te kunnen pakken heb je diverse middelen nodig; diverse soorten schuurpapier om de ondergrond klaar te maken voor behandeling, een ontvetter en microvezeldoek, een primer of filler, een spuitbus of lakstift met de juiste kleur autolak en eventueel een blanke lak. Hier vind je onze complete reparatiesets waarmee je alles bij de hand hebt om diepe krassen zelf goed mee te behandelen. 

Of bekijk hieronder de video over spotrepair van diepe krassen in je autolak:

Heb je advies nodig?

Al onze lakproducten zijn van professionele kwaliteit en zijn speciaal ontwikkeld voor zowel bedrijven als particulieren. Veel van onze klanten zijn garages, autoschadebedrijven en specialisten op het gebied van autoreparatie. Maar ook particulieren die liever zelf een kras in hun auto bijwerken komen bij ons uit. Dat zijn soms mensen die wat meer ervaring hebben, maar ook mensen die dit voor het eerst meemaken.

Kom je er zelf niet uit? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder!  

Dit heb je nodig: