Welke producten heb ik nodig voor het zelf herstellen van mijn schade?

Je wilt zelf jouw autolak herstellen? Lees dan eerst dit artikel: “Benodigde producten autolak schadeherstel” om te bepalen welk product je hiervoor nodig hebt. Ze zeggen niet voor niets: een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is waar, lakschade aan je auto kan écht iedereen overkomen. Een kras op je bumper door het inparkeren, een steentje op de motorkap, een paaltje over het hoofd zien of met je auto langs een muur ‘schrapen’ omdat je een verkeerde inschatting maakt. Ai! Die krassen op je auto zijn een doorn in het oog. Gelukkig kan je autolak eenvoudig zelf herstellen. Welke producten heb je nodig voor autolak schadeherstel? Wij vertellen het je!

Benodigde producten

Om te bepalen welke producten je nodig hebt om de autolak te herstellen, is het goed om te weten hoe groot de schade aan je auto is.

  • Voor de kleinste schades is onze Easy Repair set de perfecte oplossing. Deze is speciaal ontwikkeld om steenslag en kleine krasjes op eenvoudige wijze te herstellen.
  • Een lakstift leent zich perfect voor kleine beschadigingen, groter dan een pitje steenslag maar kleiner dan een euromunt.
  • Voor grotere schades adviseren we een spuitbus autolak. Dit vereist het nodige schuurwerk en voorbereiding, hiervoor hebben we een advies pagina opgesteld met uitgebreide beschrijving en voorbeeld video’s. Dankzij onze volledige Spot Repair Set weet je zeker dat je alle benodigdheden in huis hebt.
  • Wil je grotere oppervlaktes spuiten zoals een volledige motorkap en heb je hiervoor thuis voorzieningen zoals een compressor en spuitpistool? Dan is ons assortiment Autolak in blik echt iets voor jou. Hier vindt je alles wat je nodig hebt voor jouw project.

Opbouw autolak

Autolak lagen: blanke lak, kleurlak, grondlak en metaal
Om te bepalen welke spullen je nodig hebt voor het herstellen van autolak is het niet alleen goed om te weten hoe groot de beschadiging is, maar ook hoe ‘diep’. Je hebt allereerst het metaal van je auto. Dit wordt behandeld met een grijze of witte grondlak. Grondlak voorkomt roest en zorgt ook voor een goede hechting met de kleurlak.

Vervolgens is de kleurlak aangebracht. Op de kleurlak wordt in de meeste gevallen nog blanke lak aangebracht. Deze werkt het geheel netjes af, zorgt voor de juiste glans en beschermt de kleurlak tegen krasjes of stoten. Ook biedt blanke lak bescherming tegen weersinvloeden zoals UV-straling en chemicaliën zoals strooizout.

Testen lakschade

Je kunt zelf checken hoe diep de kras is door met je vinger een beetje sop over de kras te wrijven. Als de kras even verdwijnt en weer terugkomt, is de lakschade oppervlakkig. Voor reparatie is enkel blanke lak benodigd. Goed nieuws: na gebruik zal je auto weer als nieuw zijn!

Is de kras nog zichtbaar na de sop en heeft het een wittige kleur? Dan is de kras dieper en heb je kleurlak nodig. Dit is de tweede laag, de kleurlaag. Zie je zelfs metaal onder de kras, dan heb je het over de grondlaag. Hiervoor is een uitgebreidere reparatie met primer en autolak nodig.

Aanvullende producten

Op basis van de omvang en de diepte van de schade kies je met welk product je de schade behandelt. Heb je gekozen voor spuiten? Met de Spot Repair Set heb je een volledig pakket met alle toebehoren. Deze zijn uiteraard ook los te bestellen.

Meer weten over het gebruik van onze producten? Op onze Adviespagina vertellen we er alles over en vind je handige instructievideo’s en handleidingen.

We hebben je een aardig eindje op weg geholpen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat je nog met vragen zit. Wil je meer weten over het herstellen van autolak? Of heb je een vraag over onze producten? Laat het weten! Stuur een mailtje naar info@autolakopmaat.nl of bel naar 0318-570538. Wij helpen je graag!

Dit heb je nodig: