Waar kan ik mijn autolak kleurcode vinden?

Hoe weet je nou zeker of je inderdaad de juiste autolak kleurcode bestelt? Dat is eenvoudig te controleren! Veel mensen zoeken online op ‘autolak op kenteken’, maar je kunt de lakkleur niet opzoeken op het kenteken. Dit wordt namelijk niet op die manier geregistreerd. In plaats daarvan krijgt elke auto bij de productie een VIN-plaatje mee, waar je de kleurcode van de originele lak kunt vinden.

De locatie van dit VIN-plaatje of VIN-nummer verschilt per merk, en per auto. Ga naar onze kleurlocator voor de plek van jouw VIN-plaatje. Bekijk dit goed en bestel eenvoudig de juiste autolak spuitbus in de juiste kleur.

Autolak kleurcodes per automerk

Elk automerk voert eigen kleurcodes. Het verschilt dus per automerk hoe deze kleurcodes zijn opgebouwd. Via onze kleurlocator vind je jouw automerk en kan je zien waar bij jouw auto de kleurcode te vinden is.

Autolak spuitbus kleurcode

Om jouw autolak spuitbus in de juiste kleur te bestellen controleer je eenvoudig het VIN-plaatje in de opgegeven plaats. Wanneer je de autolak spuitbus bestelt, geef je op welke kleurcode we moeten gebruiken. Deze gebruiken we tijdens het samenstellen van jouw bestelling. Je kunt bijvoorbeeld een losse spuitbus of setje met spuitbus en blanke lak bestellen. Zo ben je verzekerd van de juiste kleur autolak!

Autolak lakstift kleurcode

Voor autolak lakstiften geldt uiteraard hetzelfde; controleer de kleurcode en gebruik deze bij het bestellen. Ook lakstiften worden op maat voor je gemaakt, je kunt binnen no-time aan de slag met jouw autolak lakstift! Bestel een setje van een lakstift en een lakstift met blanke lak voor het beste resultaat.

Dit heb je nodig: