Hoe gebruik je een autolak spuitbus?

Hebt u een beschadiging aan uw autolak? Herstel het eenvoudig zelf met onze speciale autolak spuitbussen. In dit artikel leggen we in 4 stappen uit hoe u schade aan uw autolak zelf goed en snel herstelt. 

Herstel autolak schade met een spuitbus, in 4 stappen: 

 1. Koop de juiste spuitbus 
 2. Bereid het oppervlak goed voor 
 3. Gebruik de spuitbus om de autolak te herstellen 
 4. Bescherm de nieuwe laklaag 

Liever een beknopte handleiding? Check onze mobielvriendelijke handleiding hier.

 

Of bekijk de video hieronder:

Stap 1: Koop de juiste spuitbus 

Alles begint natuurlijk bij de juiste kleur. Ergens in uw auto zit een plaatje met daarop de gegevens die u nodig hebt om uw juiste kleur te achterhalen en bepalen. Waar dat plaatje zit verschilt per merk; bekijk hier per automerk waar u de juiste kleurcodes kunt vinden. Wanneer u de juiste codes gevonden hebt kunt u eenvoudig onze unieke kleurenzoeker gebruiken en de juiste kleur autolak bestellen. Onze specialisten zorgen ervoor dat uw bestelde kleur 100% overeenkomt met uw originele autokleur, daar kunt u op vertrouwen! 
Wanneer u vandaag vóór 14.00 bestelt dan verzenden we uw autolak spuitbus dezelfde dag nog! 

Stap 2: Bereid het oppervlak goed voor

Voordat u aan de slag kunt met de juiste kleur spuitbus moet eerst het te behandelen oppervlak goed voorbereid worden. Daarvoor zijn drie dingen belangrijk.  

 • Oppervlak schuren. Om zeker te weten dat de lak goed gaat hechten raden we altijd aan dat u het oppervlak eerst licht opschuurt. Bekijk hier ons schuurmateriaal voor autolak. 
 • Oppervlak ontvetten. Wanneer alles netjes is geschuurd is het belangrijk het te behandelen gebied eerst te ontvetten. Met deze siliconen ontvetter weet u zeker dat stof en vuil verwijderd wordt en dat uw nieuwe autolak beter hecht voor een optimaal resultaat. 
 • Behandel voor met een primer. Het gebruiken van de Uniqum Primer/ Filler zorgt ervoor dat de nieuwe lak veel beter hecht aan het te behandelen oppervlak.  

Stap 3: Gebruik de spuitbus om de autolak te herstellen

En dan de belangrijkste stap; het aanbrengen van de nieuwe laklaag met behulp van een spuitbus. Mocht u niet gewend zijn om te werken met een spuitbus dan kunt u ook kiezen voor het gebruik van een handig spuitpistool
Voordat u begint met spuiten, een paar praktische dingen.  

 • Zorg ervoor dat de oppervlakte en de ruimte waarin u werkt stofvrij zijn. Het beste werkt u op een plek zonder wind of tocht. 
 • Zorg ervoor dat de spuitbus en werkomgeving op kamertemperatuur zijn.  
 • Schudden voor gebruik. Schud de spuitbus ongeveer 2 minuten zodat de kleur goed gemengd wordt en u zeker weet dat de kleur 100% overeen komt. 
 • Doe handschoenen aan. Het is altijd verstandig om uzelf goed te beschermen. Onze handige  uniQum nitrile handschoenen zijn geen overbodige luxe.  
 • Dek de ruimte om het te behandelen gebied goed af. Leg een paar doeken om de beschadigde plek heen zodat de spuitbus alleen raakt wat nodig is.  
 • Spuit eerst een proefstukje om de kleur te controleren. 
 • Houdt de spuitbus op ongeveer 30cm afstand van het te behandelen oppervlak 
 • Spuit dan rustig van links naar rechts over de beschadigde plek, mooi gedekt maar niet te dik 
 • Wanneer u een metallic lak gebruik, spuit dan 2 lagen, met een tussenpoos van zeker 5 minuten.  

Stap 4: Bescherm de nieuwe laklaag

Ziet de nieuwe laklaag er goed uit? Bescherm dan uw nieuw aangebrachte autolak met blanke lak. Die zorgt niet alleen voor een superstrakke hoogglans afwerking, maar ook voor een krasvaste beschermlaag. 

Hebt u vragen over deze 4 stappen om een autolak spuitbus goed te gebruiken? Of wilt u advies op maat? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag verder! 

Over Autolakopmaat.nl

Wij zijn marktleider op het gebied van professionele spuitbussen en lakstiften voor autolakken in elke kleur en voor elk merk en type auto. Zowel bedrijven als particulieren gebruiken onze producten naar volle tevredenheid. Hebt u vragen over onze producten of over uw project? Neem dan contact met ons op, we geven u graag advies op maat. 

Deze producten heb je nodig: