Doffe plek wegpoetsen uit autolak

Heb je een lelijke, doffe plek in je autolak? In dit artikel leggen we uit hoe je dit in 3 eenvoudige stappen kunt oplossen. Voor een aangetaste lak hoef je niet naar de garage, een doffe plek wegpoetsen uit autolak kun je prima zelf. Wel zo snel en voordelig!

Lees meer over doffe plekken in je autolak:
• De oplossing: doffe plek wegpoetsen in 3 stappen
• De mogelijke oorzaken van doffe plekken in je autolak
• Hoe voorkom je voortaan dat je doffe plekken krijgt

De oplossing: doffe plek wegpoetsen in 3 stappen

Wanneer je één of meerdere doffe plekken in je autolak ziet, hoef je niet per sé naar de garage of een autoherstelbedrijf te gaan. Met behulp van enkele eenvoudige en betaalbare producten heb je die doffe plekken binnen no time zelf opgelost.

We zetten het even voor je op een rij:

Stap 1. Reinig de doffe plek. 
Gebruik onze Colad ontvettingsdoeken om de te behandelen plek eenvoudig goed te ontvetten.

Stap 2. Breng polijstpasta aan. Schud onze Colad Polijstpasta goed en doe een scheutje van dit polijstmiddel op een microvezeldoek. Wrijf de pasta wisselend in rechte en ronde bewegingen over de doffe plek. De COLAD OneStepReady Polijstpasta dekt het gehele proces, van fijn schuren in het begin, om doffe plekken en krasjes te verwijderen, tot een hoogglans eindresultaat. Wanneer je liever niet met de hand werkt, gebruik dan de eenvoudige steunschijf voor op een boormachine en de bijbehorende polijstschijven of polijstpads. Zonder veel moeite krijg je een uitstekend resultaat! Wil je weten wat de beste oplossing voor jouw auto is? Bel ons dan even, dan geven we je advies op maat.

Stap 3. Verwijder het overgebleven middel. Wanneer de plek voldoende behandeld is, verwijder dan het residu van de aangebrachte polijstpasta. Gebruik daarvoor een simpele poetsdoek.

Klaar. Dat is het. Binnen een paar minuten verwijder je dus zelf een doffe plek uit je autolak.

Mogelijk oorzaken van doffe plekken in je autolak

De zon is oorzaak nummer 1 van doffe plekken in autolak. Zeker bij iets oudere rode, oranje en gele autolakken. Zeker iets oudere autolak bevat een pigment dat eenvoudiger verkleurt door UV-straling. Ook is deze lak vaak niet goed afgewerkt met een sterke laag blanke lak.

Een andere boosdoener is vogelpoep. Het vervelende hiervan is dat, wanneer het niet snel genoeg wordt verwijderd, vogelpoep tot in alle lagen van de autolak doordringt en het aantast. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn en het snel en grondig te verwijderen. Mocht de bovenste lak toch al aangetast zijn, gebruik dan onze eerdergenoemde drie stappen om alles weer te herstellen. Twijfel je of je dit zelf kunt doen dan is het raadzaam er toch een specialist bij te halen.

Voorkomen dat doffe plekken terugkeren

Wanneer je net alle doffe plekken hebt behandeld dan is het slim om je hele auto goed te beschermen zodat doffe plekken niet snel een nieuwe kans krijgen. Kies voor een sterke autowax of een sealant. Daarmee bescherm je je autolak tot wel 6 maanden.

Over Autolakopmaat.nl

Wij zijn marktleider op het gebied van spuitbussen en lakstiften voor autolakken in elke kleur en voor elk merk en type auto. Heeft vragen over onze producten of over je project? Neem dan contact met ons op, we geven je graag advies op maat.

Dit heb je nodig: