Zo voorkomt en herstelt u sinaasappel effect in uw lak

U bent klaar met uw spuitwerk maar uw auto staat niet strak in de lak. Integendeel! De lak is hobbelig en heeft wat weg van de schil van een sinaasappel.
Vandaar de naam van dit fenomeen.sinaasappeleffect

De oorzaak hiervan is vaak terug te vinden in de afstand van uw spuitbus ten opzichte van het object. Wanneer deze te ver van het te spuiten oppervlak wordt afgehouden ontstaat er een te dunne laklaag die bobbelig opdroogt.

Zo voorkomt u sinaasappel effect in uw lak

Sinaasappeleffect wordt bijna altijd veroorzaakt door menselijk handelen en kan dus eenvoudig worden voorkomen. Zorg dat uw ondergrond goed geschuurd is en u de laklaag niet te dun aanbrengt. Dit doet u door de spuitbus goed te schudden en deze 20 tot 30 centimeter van het object te houden tijdens het spuiten. Stop met spuiten wanneer de laklaag dekkend is.

Zo herstelt u sinaasappel effect in uw lak

Betreft het een klein plekje? Dan zou opschuren met schuurpapier P1200 en polijsten uitkomst kunnen bieden. Bij grotere plekken schuurt u de laklaag grondig totdat enkel de gladde onderlaag nog over is. Vervolgens de plek opnieuw behandelen met grondlak, kleur en blanke lak.

Deze producten heb je nodig: