Voorkom en herstel opwerken van autolak

Voorkom en herstel Opwerken van autolakJe bent klaar met de reparatie maar wanneer je de volgende dag jouw spuitwerk bekijkt zie je een soort barstjes ontstaan. In plaats van een mooie, strakke, gladde laklaag is de lak gebroken en zijn er oneffenheden te voelen. Wanneer je goed kijkt naar de lak dan heeft het wat weg van de structuur van asfalt. Het kan zijn dat je te maken hebt met ‘opwerken’.

Dit betekent dat de onderlaag zich letterlijk door de toplaag heen werkt en hierdoor ontstaan er barsten en scheuren. Dit kan gebeuren wanneer de onderlaag niet voldoende is uitgehard of niet voldoende is afgesloten door de bovenliggende laklaag. In dit item, “Voorkom en herstel opwerken van autolak” staat beschreven hoe je opwerken kunt voorkomen en zelf kunt herstellen. Geen nieuwe onderlaag aangebracht? Lees dan eens verder in het item over barsten.

Voorkom opwerken

Voorkom en herstel Opwerken van autolakDe oorzaak van opwerken zit dus in de onderlaag. Hanteer daarom altijd de aangegeven droogtijd zoals op het product omschreven. De onderlaag moet echt volledig gedroogd zijn voordat je de volgende laklaag aanbrengt. Zorg dat je producten van dezelfde leverancier zijn. In een enkel geval wil het voorkomen dat producten van verschillende leveranciers niet goed op elkaar reageren. Hierdoor kan opwerken ontstaan.

Opwerken herstellen

Schuur de laklaag grondig totdat de structuur is verdwenen en enkel de gladde onderlaag nog over is. Vervolgens behandel je de plek opnieuw. Moest je hiervoor tot op het metaal schuren? Begin dan met uniQum Primer. Breng vervolgens de kleur en blanke lak aan.

Dit heb je nodig: