Autolak lakschade zelf herstellen

Autolak lakschade kun je zelf herstellen, of je nu veel of nog geen ervaring hebt. Met de producten van AutolakOpMaat.nl zorg je ervoor dat de lakschade in je autolak snel en netjes wordt opgelost. Op deze pagina leggen we uit hoe je dat eenvoudig en toch goed doet.

Hoe kun je de lakschade in je autolak zelf aanpakken? Dat doe je in 3 stappen:

• Bepaal het juiste schade-herstel product

• Bewerk je auto voor

• Herstel de autolak

Zelf herstellen van je autolak met een lakstift:

Zelf herstellen van je autolak met een spuitbus/spotrepair set:

Stap 1. Bepaal het juiste schade-herstel product

Wanneer je de lakschade aan je autolak zelf wilt herstellen is het belangrijk dat je eerst vaststelt wat voor soort schade het is. Pas wanneer je dat weet kun je het juiste product kiezen om de schade mee herstellen. Bij kleinere oppervlakten raden wij over het algemeen aan om een autolak lakstift te gebruiken. Bij wat grotere oppervlakken is het raadzaam om de schade te herstellen met een spuitbus voor autolak.

Voor zowel de lakstift als de spuitbus geldt uiteraard dat het belangrijk is de juiste kleur te bestellen. In je auto vind je een metalen plaatje met daarop de juiste originele kleurcode van je auto. Per merk, en zelfs per model, verschilt het waar dit plaatje zich bevindt. Kijk op onze overzichtspagina “Waar kan ik mijn autolak kleurcode vinden” om te zien waar je de juiste code in jouw auto vindt.

Wanneer je de juiste kleurcode hebt gevonden kun je eenvoudig via onze kleurkiezer het juiste product bestellen, in 100% de juiste kleur.

Stap 2. Bewerk je auto voor

Afhankelijk van de diepte van de krassen in je lak heb je verschillende producten nodig om de schade te herstellen. Lees hier hoe je bepaalt hoe diep de kras in je autolak is en welke producten je nodig hebt voor het herstel.

Wanneer je de juiste producten hebt besteld en en bij de hand hebt, kun je aan de slag. Wij raden aan om te werken op een plek die droog is, maar niet te heet, en het liefst uit de zon. Pas op dat het niet te hard waait, anders kan er ongewenst stof in de vers aangebrachte lak komen. Om een diepe kras in de lak goed te behandelen heb je diverse middelen nodig; diverse soorten schuurpapier om de ondergrond klaar te maken voor behandeling, een ontvetter en microvezeldoek, een primer of filler, en uiteraard de juiste kleur lakstift of spuitbus. Maak de te behandelen plek goed schoon en eventueel kaal zodat resten goed verwijderd zijn. Pas wanneer het oppervlak goed schoon en droog is kun je aan de slag met de autolak.

Stap 3. Herstel de autolak

We raden altijd aan om, voordat je de autolak aanbrengt, toch even te testen of je inderdaad de juiste kleur besteld en ontvangen hebt. Probeer het even uit op een stukje papier, zo voorkom je vervelend gedoe.

Wanneer je niet zeker weet hoe een spuitbus of lakstift te gebruiken, dan kun je hier onze handleidingen downloaden. Zo weet je zeker dat je stap voor stap de juiste keuze maakt.

Heb je daarover nog vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen graag verder!

Over Autolakopmaat.nl

Wij zijn marktleider op het gebied van spuitbussen en lakstiften voor autolakken in elke kleur en voor elk merk en type auto. Heb je vragen over onze producten of over jouw project? Neem dan contact met ons op, we geven je graag advies op maat.

Dit heb je nodig: