Voorkom en herstel rimpeleffect in autolak

Voorkom en herstel RimpeleffectOuder worden doen we allemaal en daar komen rimpels bij kijken. Maar dat geldt niet voor de net door jou aangebrachte autolak. Die wil je spiegelglad op de auto hebben. In dit artikel “Voorkom en herstel rimpeleffect” lees je wat de oorzaak is, hoe je het rimpeleffect voorkomt en weer kunt herstellen.
Zie je na het spuitwerk een golvende beweging in de lak dan heb je te maken met het rimpeleffect. Dit ontstaat wanneer de oppervlaktelaag sneller droogt dan de laag eronder, iets wat voorkomt wanneer het te warm is.

Voorkom rimpeleffect

Voorkom en herstel Rimpeleffect in autolakZorg wanneer je gaat spuiten dat de werkruimte niet te warm is of de lak direct aan de zon blootgesteld kan worden. De ideale temperatuur om de lak te drogen ligt tussen de 16° en 24°.

Herstel rimpeleffect

Bij beperkte dikte kun je de rimpels laten uitharden en vervolgens de rimpel opschuren tot de uitgeharde laag. Bij een grotere omvang schuur je de laklaag grondig totdat de rimpels zijn verdwenen en enkel de gladde onderlaag nog over is. Moest je hiervoor tot op het metaal schuren? Begin dan wederom met uniQum Primer. Breng vervolgens de kleur en blanke lak aan.

Dit heb je nodig: