Voorkom en herstel onthechting van autolak

Voorkom en herstel OnthechtingIn dit item: “Voorkom en herstel onthechting” richten we ons op onthechting die plaatsvindt kort nadat het spuitwerk is uitgevoerd. Wanneer de lak loslaat van de onderlaag spreken we van onthechting. Dit kan meerdere oorzaken hebben. De meestvoorkomende is het niet goed reinigen van de ondergrond. Wanneer deze nog vuil of vet bevat, zorgt dit ervoor dat de lak niet goed aanhecht. Een verkeerde primer kan ook de veroorzaker zijn van onthechting. De kleurlak en primer hechten dan niet goed aan elkaar. Het kan voorkomen dat lakken van verschillende merken elkaar afstoten op basis van verschillen in de chemische samenstelling.

Voorkom onthechting

Voorkom en herstel Onthechting van autolakEen goed begin is het halve werk! Zorg dan ook dat je de juiste voorbehandeling uitvoert op het te spuiten oppervlak. Maak deze vooraf grondig schoon, ontvet het oppervlak en schuur deze uitgebreid met de juiste korrel. Gebruik van de juiste grondlak is van groot belang. Gebruik altijd grondlak en kleur van hetzelfde merk. Houd de aanbevolen droogtijd aan.

Herstel onthechting

Schuur de laklaag grondig totdat alle blaasjes zijn verdwenen en enkel de gladde onderlaag nog over is. Hiervoor schuur je minimaal tot op de primer en het liefst nog een beetje extra want je wilt er zeker van zijn dat het vuil uit je primer is verdwenen. Moest je hiervoor tot op het metaal schuren? Begin dan wederom met uniQum Primer. Breng vervolgens de kleur en blanke lak aan.

Dit heb je nodig: