Voorkom en herstel blaasvorming in autolak

Voorkom en herstel BlaasvormingLak neemt bij vochtig weer een kleine hoeveelheid waterdamp op. Bij droog en zonnig weer verdampt dit. Niets aan de hand, zou je denken. Bij een goed aangebrachte laklaag is dit ook het geval. Het probleem blaasvorming ontstaat wanneer dit proces plaatsvindt en de ondergrond niet goed behandeld is.
Als er vuil is achtergebleven in de primer kan dit vocht aantrekken. Hierdoor kunnen kleine blaasjes ontstaan. Naast blaasjes die ontstaan door vocht zijn er ook nog kookblaasjes. Kookblaasjes ontstaan wanneer de lak te warm wordt tijdens het drogen door bijvoorbeeld een kachel of infrarooddroger die te dichtbij staat.

Voorkom blaasvorming

Voorkom en herstel Blaasvorming in autolakNetjes en schoon werken voorkomt blaasjes. Zorg dat je de onderlaag goed schuurt en alle eventueel aanwezige roest verwijdert. Reinig de ondergrond grondig met ontvetter. Zorg dat het schuurwater goed verwijderd is en verschoon regelmatig het reinigingswater in je emmer.

Herstel blaasvorming

Schuur de laklaag grondig totdat alle blaasjes zijn verdwenen en enkel de gladde onderlaag nog over is. Hiervoor schuur je minimaal tot op de primer en het liefst nog een beetje extra want je wilt er zeker van zijn dat het vuil uit je primer is verdwenen. Moest je hiervoor tot op het metaal schuren? Begin dan wederom met uniQum Primer. Breng vervolgens de kleur en blanke lak aan.

Dit heb je nodig: