Moet ik altijd aflakken met blanke lak?

Blanke lak zorgt voor een optimale bescherming van jouw autolak en de glansgraad van de autokleur. Is het écht altijd nodig? Bij effectlakken wel! Je kunt bij deze kleurlakken niet zonder het aflakken met een blanke laag.

Wat is blanke lak?

Autolak lagen: blanke lak, kleurlak, grondlak en metaal

Goed om te weten: autolak bestaat uit meerdere lagen. Je hebt allereerst het metaal van je auto, met daarbovenop een grijze of witte grondlak die roest voorkomt. Vervolgens is de kleurlak zichtbaar. Op de kleurlak wordt vaak nog blanke lak aangebracht. Deze werkt het geheel netjes af. Bekijk de droogtijd van de autolak, voordat je de blanke laag aanbrengt. Het is belangrijk dat de kleurlak stofdroog is. Anders is het mogelijk dat het middel niet optimaal hecht.

 

Wat zijn de voordelen?

Blanke lak is bedoeld om jouw autolak te beschermen tegen vocht, vuil en andere invloeden van buitenaf. Het zorgt daarnaast voor de glansgraad van de autokleur. Je hebt de keuze uit hoogglans, mat en zijdeglans. Zowel spuitbussen, als lakstiften is mogelijk. Of je een autolak lakstift of een spuitbus nodig hebt, hangt af van de schade.

Blanke lak is verkrijgbaar in twee varianten. De sneldrogende 1K soort is het meest gangbaar. De 2K is een professionele blanke lak. Deze twee-componenten variant biedt een zeer hoge weerstand tegen chemicaliën, is uitstekend benzine- en weerbestendig en na uitharding eenvoudig polijstbaar.

Heb ik blanke lak nodig?

Blanke lak is bij een effectlak noodzakelijk. Auto’s met deze tweelagenlak, een kleurlak en blanke laag, hebben een speciaal effect. Dat zijn bijvoorbeeld metallic of holografische autolakken, met glansdeeltjes. Wil je onzichtbaar lakschade herstellen, dan is het verstandig om hetzelfde laksysteem te hanteren. Gebruik dan dus ook blanke lak.

Selecteer je in onze webshop een lakkleur, dan verschijnt vanzelf extra informatie. Je ziet direct of de kleur een effectlak is en een afwerking met blanke lak nodig is. Handig!

Kom je er zelf niet uit? Neem gerust contact op, we helpen je graag verder!

Populaire producten: