Hoe gebruik je tape en folie bij autolak schade?

Wanneer je autolak schade hebt, en je wilt aan de slag gaan met een autolak spuitbus of lakstift, is het belangrijk om alle niet-beschadigde delen goed te beschermen. Dat beschermen doe je door deze delen af te plakken met onze tape en folie. Tape en folie zijn onmisbaar bij het spuiten van je auto, want gemorste autolak na afloop verwijderen kan nog weleens een rotklus zijn. Dus natuurlijk wil je elk onderdeel goed beschermen, tegen directe maar ook tegen indirecte spuitnevel.

Stap 1. Bepaal hoe je de schade gaat herstellen

Afhankelijk van de grootte en diepte van je beschadiging kun je de plekken herstellen met een spuitbus of een lakstift. Lees hier hoe je bepaalt of je een lakstift of spuitbus moet gebruiken bij je autolak beschadiging.

Stap 2. Bestel de lakstift of spuitbus in de juiste kleur

Met onze handige zoek-tool weet je altijd zeker dat je de juiste kleur lak bestelt. Lees hier hoe je de kleur van je autolak bepaalt.

Stap 3. Bestel tape en folie, en eventueel een wielhoes

Om er zeker van te zijn dat je auto goed beschermd is, terwijl je aan de slag gaat met het herstellen van de autolak beschadiging, is het verstandig om alles zo goed mogelijk af te dekken. Dus, ga je aan de slag in de buurt van je autoband, bestel dan ook een wielhoes. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk autolak morst op je band. Autolak is achteraf erg lastig te verwijderen, voorkomen is beter dan genezen!

Datzelfde geldt voor de plekken op je auto zelf. Bepaal tot waar je wilt schuren, polijsten en lakken. Dek alles daaromheen goed af met speciale afplaktape en beschermfolie.

In dit filmpje krijg je een idee van de noodzaak en de toepassing van het gebruik van tape en folie:

Stap 4. Aan de slag!

Met onze handige YouTube instructie video’s en handleidingen (voor lakstift en spuitbus) is het erg eenvoudig om zelf schade aan je autolak te herstellen.

Heb je nog wat hulp nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Dit heb je nodig: