Hoe gebruik ik mengbekers voor autolak?

Je hebt schade aan je auto en daar wil je iets aan doen. De blikken autolak, verharder en verdunner zijn besteld en je bent klaar om te gaan spuiten. Alleen hoe zat het ook alweer met die mengbeker? Je ziet talloze cijfers staan en we begrijpen dat dit voor enige verwarring kan zorgen. We leggen je graag uit hoe dit werkt. Allereerst zijn mengbekers verkrijgbaar in diverse groottes. Ze zijn geschikt voor professioneel gebruik in garages en spuiterijen maar natuurlijk ook voor thuisgebruik.

Mengbekers gebruiken

Wij verkopen de mengbekers van Uniqum. Deze zijn voorbedrukt met diverse veelvoorkomende mengverhoudingen. Zo weet je zeker dat je niet de fout in gaat bij het mengen van perfect gladde lak. Je kunt binnen een mum van tijd aan de slag! Heb je er liever beeld bij? Bekijk dan onze mengbeker instructievideo.

De mengbeker is bedrukt aan de binnenzijde zodat je de cijfers goed kunt lezen tijdens het inschenken. Bovenin vind je de mengverhouding. Deze varieert van 1:1 tot 10:1. Deze mengverhouding vind je terug op het blik autolak en staat voor de verhouding lak tot verharder. In de video wordt de verhouding 2:1 gebruikt. Dit betekent dat je 2x meer autolak inschenkt dan verharder. Heb je 1 liter kleurlak dan voeg je 500ml verharder toe.

Onderin vind je de inhoudsmaten van de hoeveelheid lak die je in totaal wilt aanmaken. In onze video is dit 300ml. Op basis van deze cijfers weet je naar welke kolom je moet kijken tijdens het vullen. Vervolgens vul je de mengbeker tot de letter A met kleurlak, tot de letter B verharder en tot de letter C met verdunner. Roer de aangemaakte lak 2 minuten goed door en deze is klaar voor gebruik.

Eigenschappen uniQum mengbekers:

  • Voorbedrukt met de juiste mengverhoudingen
  • De bekers zijn schoon en glad
  • Door de vorm schenken ze makkelijk uit
  • De mengbekers zijn goed stapelbaar en dus makkelijk op te bergen

Weggooien is geen probleem, want:

  • De kunststof is niet giftig
  • Er komen bij vuilverbranding geen schadelijke stoffen vrij
  • Ze kunnen prima tegen oplosmiddelen
  • De bekers zijn antistatisch

Mengbekers autolak in verschillende maten

De ene keer heb je meer verf nodig dan de andere, dat snappen we. Daarom hebben we verschillende afmetingen mengbekers:

Vragen over het herstellen van autolak schade?

Heb je vragen over het gebruiken van materialen bij het herstel van autolak schade? Of wil je advies op maat? Neem dan contact op met AutolakOpMaat.nl, we helpen je graag verder!

Dit heb je nodig: