Voorkom en herstel schuursporen in autolak

Voorkom en herstel schuursporenDe naam van het artikel zegt het eigenlijk al: “Voorkom en herstel schuursporen” gaat dus over schuursporen die je nog ziet wanneer je klaar bent met het spuitwerk. En in plaats van een mooie gladde laklaag zie je vegen in de lak. Wanneer je met je vingertoppen over de lakt strijkt, voel je dat deze ruw aanvoelt. De oorzaak is het gebruik van te ruw schuurpapier. In tegenstelling tot bijvoorbeeld wat dikkere muurverf heeft autolak geen vullend effect. Dit betekent dat, wanneer de ondergrond oneffenheden bevat, je deze altijd blijft houden, ook na het spuiten van de kleurlak.

Voorkom schuursporen

Voorkom en herstel schuursporen in autolakDe voorbereiding van het spuitwerk is zeker zo belangrijk als het spuiten zelf. Dat geldt ook voor het schuren. Wanneer je schuurt, zorg dan dat je dit met de juiste korrel doet. Wanneer je met ruw begint, zorg dan dat je eindigt met fijn schuurpapier. Geen idee welke korrel schuurpapier je nodig hebt? In onze complete Spotrepair Set zitten standaard de juiste stukken schuurpapier bijgeleverd en is een uitgebreide handleiding bijgevoegd.

Herstel schuursporen

Schuur de kleur laklaag grondig totdat enkel de gladde Primer onderlaag nog over is. Vervolgens de plek opnieuw behandelen met kleur en blanke lak.

Dit heb je nodig: