Krassen verwijderen uit uw auto

Wilt u lelijke krassen verwijderen uit uw auto lak? Dat kunt u prima zelf! Lees hier hoe u met onze autolak spuitbussen of lakstiften de krassen eenvoudig en netjes verwijdert.
Of uw auto nu nieuw is of al wat ouder, een lelijke kras in de autolak is altijd naar. En al helemaal wanneer er hoge kosten bij komen kijken om de lakschade te laten verwijderen door een garage of schadebedrijf. Gelukkig kunt u in de meeste gevallen zelf de krassen aanpakken. Wat u daarvoor nodig hebt? Een klein beetje kennis en goede autolak spullen. En daar helpen we u graag mee!
 

Hoeveel lagen heeft autolak eigenlijk?

De lak op uw auto bestaat uit meerdere lagen. Bovenop het metaal van uw auto zit allereerst een grondlak. Die grondlaag wordt aangebracht op het metaal zodat de auto niet gaat roesten. De kleur van deze grondlak is vaak wit of grijs. Daarop zit dan de kleurlak van uw auto, vaak in meerdere lagen aangebracht. Die lagen zorgen ervoor dat de lak sterker wordt. Hier leest u hoe u ontdekt welke exacte verfkleur uw auto heeft. Vaak wordt de kleurlak vervolgens afgewerkt met een blanke lak. Zeker bij auto’s met een metallic look (glansdeeltjes in de lak) is er sprake van een blanke afwerklaag.
Bij een kras in uw auto kan er dus sprake zijn van ofwel een lichte beschadiging (blanke lak), een middeldiepe kras (tot aan de kleurlak) of een diepe kras (tot aan de grondlak of het metaal). Hieronder leest u hoe u weet tot welke laag de kras in uw auto zit en hoe u de kras kunt verwijderen. 

 

Lichte beschadigingen in de autolak

Bij en lichte beschadiging van uw auto is alleen de toplaag of de blanke lak aangetast. Deze laklaag beschermt de kleurlak en zorgt voor een mooie glans. Wanneer er een kras in deze bovenste laag zit is de kans groter dat de kleurlak beschadigt. Een scratch remover of lakstift blanke lak is vaak al voldoende om deze licht beschadigingen op te lossen. Even oppoetsen met een doek of licht bijwerken met een lakstift en de lichte beschadiging is weggewerkt.  

 

Middeldiepe krassen in de lak verwijderen

Middeldiepe kras in autolakWanneer de beschadiging tot in de kleurlak van de auto komt spreken we van middeldiepe krassen. U herkent deze krassen aan een andere kleur in de lak, maar nog niet zo diep dat het grijs of wit van de grondlak of zelfs het metaal. Om middeldiepe krassen in de autolak op een goede manier bij te werken hebt u verschillende producten nodig. Allereerst moet u natuurlijk weten welke kleur uw auto heeft. Dan gaat het niet om eenvoudig ‘hij is grijs, blauw of groen’, maar om de exacte kleurcode van de fabriek. Moet onze eenvoudige kleurcode-tool hebt u snel de juiste kleur gevonden.

 

Bekijk hier onze reparatie sets

 

Diepe krassen in de autolak verwijderen

diepe kras in uw autolakWanneer u in de kras een witte of grijze streep ziet, of zelfs een metaalkleur, dan is er waarschijnlijk sprake van een zogenaamde diepe kras in uw autolak. Om een diepe kras goed aan te kunnen pakken hebt u diverse middelen nodig; diverse soorten schuurpapier om de ondergrond klaar te maken voor behandeling, een ontvetter en microvezeldoek, een primer of filler, een spuitbus of lakstift met de juiste kleur autolak en eventueel een blanke lak. Hier vindt u onze complete reparatiesets waarmee u alles bij de hand hebt om diepe krassen zelf goed mee te behandelen. 

 

Hebt u advies nodig?

Al onze lakproducten zijn van professionele kwaliteit en zijn speciaal ontwikkeld voor zowel bedrijven als particulieren. Veel van onze klanten zijn garages, autoschadebedrijven en specialisten op het gebied van autoreparatie. Maar ook particulieren die liever zelf een kras in hun auto bijwerken komen bij ons uit. Dat zijn soms mensen die wat meer ervaring hebben, maar ook mensen die dit voor het eerst meemaken.

Komt u er zelf niet uit? Neem gerust contact op, we helpen u graag verder!