Zo voorkomt en herstelt u randaftekeningen in uw lak

Ziet u na het spuiten duidelijk op welke plek het spuitwerk heeft
plaatsgevonden en loopt dit niet over in de oude lak? rand aftekening in lakwerk

Dan heeft u te maken met randaftekening. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Zo ontstaan randaftekeningen

Zo kan dit ontstaan wanneer de plamuur niet goed droog was terwijl er begonnen is met spuiten. Ook kan het komen omdat er geen overgangszone is aangebracht. Dit is het gebied rondom het te spuiten oppervlak en de oude lak wat extra fijn opgeschuurd dient te worden.

Heeft u volgens de kleurcode de juiste lak besteld maar is er toch een duidelijk verschil met de oude lak? Dan is deze waarschijnlijk verkleurd door weersinvloeden zoals de zon en is een mooie overgang niet te realiseren.

Zo voorkomt u randaftekeningen in uw lak

Zorg dat u de eventueel aan te brengen plamuur niet over de lakrand heen veegt (de rand tot waar u heeft opgeschuurd). Houdt de aanbevolen droogtijd van de plamuur aan. Creëer een overgangszone door de randen van uw te spuiten oppervlak met extra fijn schuurpapier te schuren.

Zo herstelt u randaftekeningen in uw lak

Schuur de laklaag grondig totdat de randtekening is verdwenen en enkel de gladde onderlaag nog over is. U dient dus een groter oppervlak te schuren dan het oorspronkelijke spuitwerk. Blijkt uw oude lak verkleurd te zijn? Dan dient u het object volledig opnieuw te behandelen. Vervolgens de plek opnieuw behandelen met grondlak, kleur en blanke lak.

Deze producten heb je nodig: