Zo voorkomt en herstelt u korrelige lak

Het spuitwerk is klaar maar het eindresultaat voelt ruw aan en heeft geen mooie glans. De oorzaak hiervan is te vinden in de afstand van uw spuitbus ten opzichte van het object.

korrelige lak

Wanneer deze te ver van het te spuiten oppervlak wordt afgehouden ontstaat er een te dunne laklaag die korrelig/ruw opdroogt. Dit effect wordt daarnaast nog versterkt als de spuitbus te snel heen en weer over het object wordt bewogen in plaats van rustig van links naar rechts.

Zo voorkomt u korrelige lak

Korrelige of ruwe lak kan eenvoudig worden voorkomen. Zorg dat uw ondergrond goed geschuurd is en u de laklaag niet te dun aanbrengt. Dit doet u door de spuitbus goed te schudden en deze 20 tot 30 centimeter van het object te houden tijdens het spuiten. En de spuitbus rustig van links naar rechts beweegt. Stop met spuiten wanneer de laklaag dekkend en mooi vloeiend is.

Zo herstelt u korrelige lak

Betreft het een klein plekje? Dan zou u een mooie vloeiende laag blanke lak kunnen aanbrengen. Bij grotere plekken schuurt u de laklaag grondig totdat enkel de gladde onderlaag nog over is. Vervolgens de plek opnieuw behandelen met grondlak, kleur en blanke lak.

Deze producten heb je nodig: