Zo voorkomt en herstelt u barsten in uw lak

Hierbij richten we ons vooral op barsten die zijn ontstaan vlak na het spuitwerk, niet op barsten die zijn ontstaan door een botsing. Barsten kunnen ontstaan wanneer u de lak te dik heeft aangebracht, hierdoor droogt de lak niet mooi en gaat deze barsten.

barsten in lak

Heeft u een schade hersteld met plamuur? Dan kan ook dit een oorzaak zijn wanneer deze nog niet voldoende was uitgehard voordat u de laklaag aanbracht.

Zo voorkomt u barsten in uw lak

Zorg dat u de laklaag niet te dik aanbrengt. Dit doet u door de spuitbus goed te schudden en deze 20 tot 30 centimeter van het object te houden tijdens het spuiten. Stop met spuiten wanneer de lak dekkend is, extra lak aanbrengen heeft geen nut.

Werkt u met primer? Houd dan de aanbevolen droogtijd in acht. Dit geldt ook voor primer en lak, te snel overspuiten terwijl de vorige laag nog niet droog is kan ook barsten veroorzaken.

Zo herstelt u barsten in uw lak

Schuur de laklaag grondig totdat de barst is verdwenen en enkel de gladde onderlaag nog over is. Vervolgens de plek opnieuw behandelen met grondlak, kleur en blanke lak.

Deze producten heb je nodig: