Doffe plek wegpoetsen uit autolak

Hebt u een lelijke doffe plek in uw autolak? In dit artikel leggen we uit hoe u dit eenvoudig in 3 stappen kunt oplossen. Voor een aangetaste lak hoeft u niet naar de garage, een doffe plek wegpoetsen uit autolak kunt u prima zelf. Wel zo snel en voordelig!

Lees meer over doffe plekken in uw autolak:
• De oplossing; doffe plek wegpoetsen in 3 stappen
• De mogelijke oorzaken van doffe plekken in uw autolak
• Hoe voorkomt u voortaan dat u doffe plekken krijgt

De oplossing; doffe plek wegpoetsen in 3 stappen

Wanneer u één of meerdere doffe plekken in uw autolak ziet hoeft u niet persé naar de garage of een autoherstelbedrijf te gaan. Met behulp van enkele eenvoudige en betaalbare producten hebt u die doffe plekken binnen no time zelf opgelost.

We zetten het even voor u op een rij:

Stap 1. Reinig de doffe plek. 
Gebruik onze Colad ontvettingsdoeken om de te behandelen plek eenvoudig goed te ontvetten.

Stap 2. Breng polijstpasta aan
. Schud onze Colad Polijstpasta goed en doe een scheutje van dit polijstmiddel op een microvezeldoek. Wrijf de pasta wisselend in rechte en ronde bewegingen over de doffe plek. De COLAD OneStepReady Polijstpasta dekt het gehele proces, van fijn schuren in het begin om doffe plekken en krasjes te verwijderen, tot een hoogglans eindresultaat. Wanneer u liever niet met de hand werkt gebruik dan de eenvoudige steunschijf voor op een boormachine, en de bijbehorende polijstschijven of  polijstpads. Zonder veel moeite krijgt u een uitstekend resultaat! Wilt u weten wat de beste oplossing voor uw auto is? Bel ons dan even, dan geven we u advies op maat.

Stap 3. Verwijder het overgebleven middel
. Wanneer de plek voldoende behandeld is, verwijder dan het residu van de aangebrachte polijstpasta. Gebruik daarvoor een simpele poetsdoek.

Klaar. Dat is het, binnen een paar minuten verwijdert u dus zelf een doffe plek uit uw autolak.

Mogelijk oorzaken van doffe plekken in uw autolak

De zon is oorzaak nummer 1 van doffe plekken in autolak. Zeker bij iets oudere rode, oranje en gele autolakken. Zeker iets oudere autolak bevat een pigment dat eenvoudiger verkleurt door UV-straling. Ook is deze lak vaak niet goed afgewerkt met een sterke laag blanke lak.
Een andere boosdoener is vogelpoep. Het vervelende hiervan is dat, wanneer het niet snel genoeg wordt verwijderd, vogelpoep tot in alle lagen van de autolak doordringt en het aantast. Het is dus belangrijk om er snel bij te zijn en het snel en grondig te verwijderen. Mocht de bovenste lak toch al aangetast zijn gebruik dan onze eerdergenoemde drie stappen om alles weer te herstellen. Twijfelt u of u dit zelf kunt doen dan is het raadzaam er toch een specialist bij te halen.

Voorkomen dat doffe plekken terugkeren

Wanneer u net alle doffe plekken hebt behandeld dan is het slim om uw hele auto goed te beschermen zodat doffe plekken niet snel een nieuwe kans krijgen. Kies voor een sterke autowax of een sealant. Daarmee beschermt u uw autolak tot wel 6 maanden.

Over Autolakopmaat.nl

Wij zijn marktleider op het gebied van spuitbussen en lakstiften voor autolakken in elke kleur en voor elk merk en type auto. Hebt u vragen over onze producten of over uw project? Neem dan contact met ons op, we geven u graag advies op maat.